Sluníčko a dobrá společnost jako nejlepší antidepresivum na současnou dobu

O tom, že všichni toho teď mají hodně a doba je náročná, není asi pochyb. Každý to zvládáme nějak jinak. Na začátku, před více než rokem, říkali lidé: Mám více času. Je to vlastně fajn! Mohu více cvičit a více se věnovat sobě.

Jenže to se změnilo. Dnes říkají: Už je to moc. Už se z toho zblázním. Nevím, jak dál. Cvičení mě nebaví, rád bych si někam zašel – doma to dělat nechci…Cítí stres a cítí tlak.

Spousta lidí začala využívat nejrůznější techniky a postupy. Meditace, psaní deníků, sociální sítě, diskuzní fóra a podobně. Současně se také zvýšil nárůst klientů u psychologů a na psychoterapiích. Je to proto, že zkrátka potřebujeme své problémy opravdu nějakým způsobem řešit. Tím se samozřejmě zvýšil tlak na tuto profesi a její dostupnost…

Co když ale máme po ruce účinný lék, aniž bychom o tom věděli?

Tento víkend se změnil čas a posunula se doba, během které je světlo. Také se zvýšilo množství slunečního záření…

Spousta lidí již slyšela o tom, že existují sezónní deprese. Možná bychom mohli současnou situaci nazvat takovou dlouhou sezónní depresí – ačkoli je ta sezóna delší, než bychom si přáli.

Co se ale opravdu změnilo, je roční období. Samotná sezóna, která má na naši náladu velký vliv. S přibývajícími slunečními paprsky se může měnit naše mentální rozpoložení.

A co s tím tedy dělat?

I když je toho hodně a neustále spěcháme, nejlepším řešením je najít si přes den více času na to, abychom mohli být opravdu na sluníčku.

Vyrazte ven a nachytejte sluneční paprsky. Nechte váš imunitní systém a celý váš organismus, aby za vás udělaly spousty té zdánlivé složité práce. Nechte vaše tělo a vaši mysl, aby si poradily samy.

Ačkoli to vypadá jako banální rada, pokud alespoň o půlhodiny denně zvýšíte dobu, kterou trávíte na sluníčku, uvidíte patrný rozdíl. Zkuste to.

A jestli chcete ještě víc, najděte tu správnou společnost. Společnost lidí, kteří se na věci zkouší dívat konstruktivně, optimisticky a s nadějí. I to má velký dopad na to, jak se budete každý den cítit…

Vnímáte vy sami nějakou změnu s tím, jak přibývá slunce? Jaká je vaše zkušenost, když se nabíjíte na slunci nebo od lidí?

Sdílejte článek s přáteli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Chcete dostávat zajímavé informace z Expertního boardu?
Stačí se přihlásit k odběru!

Kliknutím na tlačítko Přihlásit se k odběru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Zažijte Expertní board
Mohlo by se vám líbit
To byl poslední článek