Síla zastavení

“Sama se neumím zastavit, dokážu to až tady na boardu a díky tomu mohu zformulovat to, co opravdu potřebuji”. Poté, co zazněla tato věta, další 3 účastníci boardu se okamžitě přidali a začali horlivě kývat.

Také si v průběhu dne uděláte celou řadu papírových nebo jen mentálních poznámek k tomu, co vás napadlo, zajímá a nebo byste se k tomu rádi vrátili? A pak přijde večer, pořádná únava, nulová energie a tyto poznámky buď vyhasnou a nebo jsou založeny na hromadu těch z předchozích dní. Pokud tohle znáte, patříte mezi naprostou většinu aktivních a kreativních lidí, kteří by zkrátka potřebovali, aby den měl 72 a více hodin. 

Gratuluji, jste nejspíše v některé oblasti na cestě k úspěchu. Současně však pozor, nové myšlenky jsou tím, co vás může hodně posunout. K tomu, aby se věci daly do pohybu však paradoxně potřebujeme zastavit. 

Zpomalit na chvíli naše překotné úvahy a nápady, zůstat nehybně koukat na jednu jedinou myšlenku a tu opravdu rozpracovat v plán. K takovému zastavení mohou sloužit chvíle sami se sebou. Pokud si je ale vytvoříme. A to se většině z nás nedaří. Obvykle se necháme strhnout a chvíle sami se sebou zůstanou jen okénky v diáři, která zaplníme jinými akutnostmi. Jak tedy na to?

Pokud byste se ocitli v prostředí, kde na 4 hodiny nemůžete dělat opravdu nic jiného, než se zastavit, zamyslet a být sami se svými myšlenkami, jistě by se toto okénko v diáři stalo naplněným a mělo by reálný a možná i hmatatelný přínos. A právě toto dle vlastních slov zažívají členové na setkání expertního boardu. Protože tak jak tomu na boardech, ať již jsou expertní či nikoliv, má být, je to čas pro strategii. A pokud jste majitelé firmy, je to čas pro strategii kterou vytváříte vy. Jen tentokrát v prostředí skupiny lidí, kteří jsou na tom úplně stejně. Proto Vám pomohou vytvořit takové vhodné prostředí a ještě přiloží ruku k dílu. 

A jak to máte se strategií vy? Využíváte nějaké osvědčené tipy?

Zkuste základních 6:

  • Čas na strategii si rezervujte jako by to byla schůzka s významných obchodním partnerem včetně místa a času rezervovaného v diáři
  • Přistupujte ke schůzce jako k neměnné
  • Udělejte si na toto setkání přípravu – základní body, které byste chtěli řešit
  • Dělejte zápis za schůzky a konkrétní výstupy
  • Promyslete, komu dalšímu zadáte dílčí úkoly k plnění
  • Na konci schůzky si hned naplánujte další termín
Sdílejte článek s přáteli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Chcete dostávat zajímavé informace z Expertního boardu?
Stačí se přihlásit k odběru!

Kliknutím na tlačítko Přihlásit se k odběru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Zažijte Expertní board
Mohlo by se vám líbit
To byl poslední článek